Bose muzicka kuca

Stranica je posvecena starom sistemu pametnih kuca koja je bila desetine godina ispred konkurencije u svetu, sadasnje shvatanje Bose sistema za ozvucavanje procitajte na starnici Bose SoundTouch

Zeleli bi smo Vas upoznati sa BOSE sistemom zabave za celu kucu , njegovim mogucnostima , dizajnom i jedinstvenom jednostavnoscu u rukovanju. Zar ne mislite da bi bilo fantasticno imati muziku kao  stalnog pratioca dok se krecete iz sobe u sobu,  dok radite u kuhinji, ili dok se odmarate na terasi. To je moguce ostvariti.

Kako sistem radi?

 Osnova svakog Bose sistema kucnog ozvucavanja je BOSE LIFESTYLE sistem koji se sastoji od media centra, ACOUSTIMASS bas modula i pet JEWEL CUBE zvucnika.

 p_ls48-5001

Media centar ukljucuje DVD olejer i FM/AM prijemnik sa 50 mesta za memorisanje i RDS-om a reprodukuje i CD, CD-R , CD – RW i MP3 diskove. Daljinski upravljac komunicira sa madia centrom radijskom  frekfrencijom tako da media centar mozete kontrolisati i kroz zidove vaseg doma, a takodje moze upravljati sa vecinom televizora, video uredjaja ili satelitskih prijemnika.

 Lifestayle 48 se odlikuje sa novim tankim vodoravnim centralnim zvucnikom koji nadopunjuje savremene ravne ekrane zajedno sa nagradjivanom serijom JEWEL CUBE zvucnika. Ove male ali snazne jedinice reprodukuju kristalno ciste srednje i visoke frekfrencijeza filmove i muziku, omogucavajuci reprodukciju velike glasnoce iz male zvucnicke membrane, dok BOSE DIRECT/REFLECTING tehnologija stvara izuzetniu prostornost. Vise o automatskoj kalibraciji sistema

 Zar ne bi bilo super imati licnog DJ-a koji uvek zna kakvu muziku zelim cuti?

uMusic   je intelegentan sistem za cuvanje i reprodukciju , ekskluzivno od BOSE-a. Cuva sadrzaj do oko 350 CD-a (LIFESTYLE 48) ili 200 CD-a (LIFESTYLE 38 , 321 GSX), te postepeno uci muzicke sklonosti Vas i Vasih ukucana. Skladistenje Vase muzicke kolekcije je lako, i traje oko pet minuta po CD-u.  uMusic za Vas radi slaganje i katalogiziranje (upisuje imena pesama, izvodjaca, zanr…), automatski vadeci informacije za svaku pesmu iz internih muzickih baza podataka – koje BOSE  odrzava aktuelnim pomocu CD-a za nadogradnju. Sistem belezi svaku pesmu  koju slusate do prekidanja ili preskakanja pesama. Takodje pamti odabire drugih individualnih korisnika, uzima u obzir promene prema vremenu ili raspolozenju i cuva Vase ocene odredjenih pesama koje ubacujete pomocu daljinskog upravljaca. Sto vise slusate muziku , uMusic skuplja  vise informacija i bolje uci koju muziku volite slusati i kada. Sistem tada auomatski reprodukuje muziku  (cak i pesme koje ste odavno zaboravili ) koja odgovara za postavku koju ste odabrali.  Vise o tome

 Prosirivist sistema?

Ono na sta bi smo Vam posebno ukazali paznju jeste posirivost sistema na celu kucu ili stan. Naravno da ne zelite da muzika koju ste uskladistili u muzicki centar u dnevnoj sobi ostane zauvek zarobljena u dnevnoj sobi. Uz pomoc Bose sistema u svakoj sobi u kojoj pozelite imacete mogucnost preslusavanja muzike sa kojeg god  izvora (FM, DVD ili  uMusic-a) i mozete slusati muziku na razlicitoj glasnoci. U sistem se moze uvezati cak 14 DODATNIH SOBA!!!!  Sve to je moguce izvesti bez i jednog jedinog vidljivog kabla. Vise o prosirivosti sistema

Samo dodajte par BOSE zvucnika i BOSE SA2 ili SA3 stereo pojacalo Vasem sistemu i obogatite sistem sa kvalitetnim zvukom. Pomocu BOSE link veze spojeni ste sa Vasim LIFESTYLE sistemom i mozete slusati izvor zvuka po Vasem izboru- cak i ako je drugaciji nego sto ga slusaju ostali clanovi porodice u drugom delu kuce. Na primer, oni mogu gledati film u dnevnoj sobi dok Vi slusate radio ili uzivate u izboru iz licne CD koekcije pomocu uMusic-a.

Zahvaljujuci opcionalnom PERSONAL muzickom centru, kao da imate Vasu kompletnu CD kolekciju na stolici pored Vas koju mozete preslusavati. Sa ostatkom sistema ce komunicirati na radijskoj frekfrenciji tako da je potpuno nebitno u kakvom se polozaju nalazi a lep i pregledan displej ce znacajno olaksati pristup zeljenom izvoru, albumu ili pesmi.

miki-buckuris

 Bose nam stoji na raspolaganju sa kompletnom dodadnom opremom (ugradnim pojacalima, kablivima cak i uticnicama) koje ce nase osoblje strucno iskoristiti i uciniti da kablovi nestanu.

Personal muzicki centar (daljinski upravljac)  je sve sto ce Vam biti potrebno u sobi ; sistem ugradnog pojacala i ugradnih zvucnika necete ni videti. Potrebno je samo obratiti nam se i nas tim ce ugraditi sve potrebne instalacije u zidove Vase doma i kablovi ce zauvek nestati iz vaseg vidokruga.

Takodje, inzenjerski tim  iz Bose-a je spremio i razlicite zvucnike za razlicite uslove rada. Svaki Bose-e zvucnik se testira u ekstremnim uslovima. Tako Vam mozemo ponuditi zvucnike za spoljasnju upotrebu, za ozvucavanje prostorija sa povecanom vlaznoscu (bazeni, saune…) kao i zvucnike koje cemo bukvalno ukopati u Vas travnjak i dobiti ambijentalan zvuk u celom dvoristu.

milan-450

env_151se-4501

 Sta ako nisam provukao kablove na vreme i ne zelim da razvlacim kablove  i probijam zidove?

 BOSE tehnologija povezivanja olaksava uzivanje u zvucnim performansama LIFESTYLE sistema u drugim delovima Vaseg doma bez razvlacenja kablova. Ukoliko zelite izbeci provodjenje zica po celoj kuci, BOSE kucna bezicna veza AL8 je pravo resenje. Odasiljac AL8 putem radijske frekfrencije salje dva razlicita zvucna prenosa u mali AR1 prijemnik koji je diskretno smesten u drugoj prostoriji. Prenos se moze ostvraiti do udaljenosti od 24 metra, kroz vecinu zidova i podova. Odvojeni prijemnici AR1 mogu se postaviti u sedam dodatnih prostorija, cime se ostvaruje bezicni prenos zvuka preko jednog odasiljaca AL 48. U ponudi kao dodatna oprema za sve LIFESTYLE sisteme je i nova bezicna “surround“ veza SL2 sa kojom mozete eliminisati kablove izmedju prednjih i zadnjih zvucnika.

 

Zasto BOSE?

 Prepoznatljiva lakoca rukovanja ce uciniti da veoma lako ovladate koriscenjem celog sistema i svim njegovim mogucnostima. Armija zadovoljnih kupaca BOSE-a u celom svetu a i u nasoj zemlji su najbolja preporuka. Pouzdanost u radu je nesto sto se ne dovodi u pitanje a za svaki slucaj na sve BOSE proizvode kupljene kod ovlascenih prodavaca imate dve godine garancije na elektronske delove i cak pet godina na zvucnicke jedinice!

 Ako planirate preuredjenje ili prosirenje Vaseg doma, ili se Vasa kuca ili stan jos uvek grade , u idealnoj ste poziciji da iskoristite profesionalni sistem instalacije. Nasi profesionalni savetnici ce analizirati Vase specificne zahteve, podesiti audio sastav Vasim potrebama i tako isplanirati da bude disktretno ugradjen u izgled Vase kuce ili stana.Ovo je takodje odlicna prilika za razmisljanje o zvuku kroz celu kucu, unutra ispolja, a ne samo u jednoj sobi. BOSE link veza omogucuje da LIFESTYLE sistem bude spojen sa Bose stereo zvucnicima i spoljasnjim zvucnicima do 14 soba sa nezavisnom kontrolom glasnoce i prekidom reprodukcije.

Uskoro bi mogli uzivati u novoj dimenziji prikladne vise-sobne zabave , koja se stapa sa dekorom. BOSE profesinalni sastav instalacije ce nam pomoci da kablovi doslovno nestanu, omogucavajuci da imate odlican zvuk bez poremecaja u izgledu Vaseg doma.

env_ls48_500

env_ls48_5001