Yamaha MusicCast

Život ispunjen muzikom! – Da li je konačno došlo do ostvarenja ovog sna?!

Yamaha je još davne 2003. počela razvijati multi-room bežične sisteme da bi ovog leta svetu predstavila MusicCast koji u poređenju s konkurentskim proizvodima nudi daleko kompleksnije i sofisticiranije funkcije. Osim toga, japanski proizvođač s tradicijom dužom od 125 godina javnost je impresionirao i samim brojem multi-room uređaja koji su dostupni – njih čak 23. Među njima su HiFi pojačala, AV receiveri, bežični zvučnici i soundbarovi. Održivost proizvoda je suštinska ideja koja stoji iza svega, tako da bi u budućnosti svi Yamahini uređaji trebali nositi MusicCast oznaku. To je obećanje kojim se Yamaha obvezuje svim svojim dosadašnjim i budućim kupcima – bežična budućnost koja je postala nezamisliva bez multi-room uređaja!

 

MusicCast je alternativa svim dosadašnjim popularnim uređajima konkurencije čija se ponuda sastoji od manjeg broja bežičnih zvučnika kojima je moguće upravljati putem smartphone uređaja i čiji je nedostatak manjkava fleksibilnost i nedovoljno sofisticiran zvuk. Svaki MusicCast uređaj ima ugrađen signalni odašiljač koji omogućuje izgradnju solidne mreže kroz povezivanje uređaja s najjačim radio talasima. A zahvaljujući superiornoj mrežnoj tehnologiji možete uživati u stabilnom multi-room audiu bilo gde u vašem domu.

Prednost je što svi MusicCast uređaji sadrže Bluetooth prijemnik i predajnik, što ga čini kompatibilnim i s drugim bluetooth uređajima, koji ne moraju obavezno  biti deo MusicCast porodice, kao na primer slušalice ili drugi bluetooth zvučnici.

Svi modeli podržavaju visoku rezoluciju formata (DSD, WAV / FLAC / AIFF, Apple Lossless), omogućujući reprodukciju visoke rezolucije streaming izvora zvuka uz zadržavanje kvaliteta originalnog zvuka. Svaki uređaj opremljen je i funkcijom ekvalizator koji omogućava fino podešavanje zvuka prema željama korisnika.

 

Upravljanje i kontrola MusicCast uređaja je osigurana iOS i Android besplatnim aplikacijama instaliranima na tabletima ili telefonima, uz mogućnost regulisanja glasnoće, odabira ulaza i deljenju muzike  po svakom uređaju.

Yamaha je dugo i temeljito radila na ideji MusicCasta što se pokazalo dobrim jer je ceo sistem duboko integrisan u ponudu, funkcionalnost uređaja je raznovrsna, a sam koncept duboko promišljen. MusicCast korak u budućnost u svakom pogledu, bilo da je reč o kvalitetu zvuka ili funkcionalnosti uređaja.

Svaki MusicCast uređaj predstavlja samo jednu kariku u sistemu koji može da se dopunjava i nadograđuje prema Vašim potrebama. Bilo da je u pitanju AV risiver, stereo sistem, soundbar ili bežični zvučnik, svaki naredni Yamaha proizvod biće kompatibilan sa već postojećim MusicCast modelima. I na kraju, svi Bluetooth uređaji koje već posedujete, bez obzira na to kog su proizvođača, takođe se mogu uključuti i postati deo MusicCast sistema. Naravno, u najboljoj dugogodišnjoj tradiciji Yamaha audio uređaja, posebna pažnja je posvećena kvalitetu zvuka, da bi uživanje uvek bilo potpuno. Novi Yamaha MusicCast sistem donosi sve, svima i svuda.